De kogel is door de kerk. Je wilt een nieuwe website! 

Maar wat is verschil tussen maatwerk WordPress website of een thema? 

In dit artikel lees je er meer over.

WordPress is verreweg het meest gebruikte systeem ter wereld waarmee websites worden gemaakt en worden bijgehouden. Meer dan 25% van alle websites ter wereld draaien tegenwoordig op WordPress. WordPress is een Content Management Systeem. Dat betekent dat het een heel gebruiksvriendelijke manier is om websites te bouwen, aan te passen en te onderhouden. 

WordPress website

Is WordPress gratis?

Om te beginnen met een basis website is WordPress geheel gratis. Je kunt redelijk makkelijk een opzet maken en pagina’s of blogs toevoegen.  Waarschijnlijk zul je al snel merken dat het toch handiger is om bepaalde thema’s of plugins aan te schaffen om jouw website net wat mooier, strakker of overzichtelijker te maken. 

Sta ik er alleen voor? 

Nee, echt totaal niet! De community van WordPress is echt gigantisch groot en de manier waarom deze community te bereiken is en hoe deze samenwerkt is heel mooi. Hierdoor blijven pagina’s up-to-date, komen er regelmatig nieuwe updates en zorg je ervoor dat jouw pagina beveiligd is en werkt met de nieuwste technieken. 

In deze blog ga ik zo duidelijk mogelijk uitleggen wat het verschil is tussen een WordPress website op basis van een thema en een WordPress website, helemaal op maat gemaakt. 

De voordelen van een WordPress website op basis van een Thema.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het is relatief goedkoop! WordPress telt op dit moment ruim 11.000 verschillende thema’s die je voor zo’n €60,- kunt aanschaffen. Vervolgens kun deze thema’s zo aanpassen en jouw eigen huisstijl eroverheen gieten. Deze thema’s bevatten genoeg functies voor een complete website. Denk aan homepagina, portfolio, blog, contact en nog veel meer. Daarnaast worden deze thema’s regelmatig ge-update door de ontwikkelaars waardoor jouw website altijd snel en beveiligd blijft. Een complete website op basis van een WordPress thema heb je bij Thijs-Design al vanaf €649,-. Afhankelijk van het aantal pagina’s en content. 

De nadelen van een WordPress website op basis van een Thema.

Een WordPress website op basis van een Thema klinkt natuurlijk als muziek in je oren. Maar er zijn ook een hoop nadelen. Hoe groter de website wordt en hoe meer functionaliteiten de website moet hebben hoe slomer de website wordt. Elke functie in een Thema website wordt aangestuurd door een plugin. Hoe meer plugins er worden gebruikt, hoe trager de website wordt. De laadschelheid van je website is erg belangrijk voor de ranking in Google. Met andere woorden: Hoe sneller jouw website, hoe hoger je in Google komt te staan. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is bij het genereren van (potentiële) nieuwe klanten. 

Een ander groot nadeel van een Thema website is dat je zeer beperkt bent in de mogelijkheden. Doordat het thema vaak erg groot en log is, is het kostbaarder om bepaalde wijzigingen door te voeren in de website. Sommige uitbreidingen zijn zelfs niet eens mogelijk. Dit is erg jammer wanneer je bedrijf aan het groeien is, maar jouw website je hierin tegenhoudt. Browsers ontwikkelen zich in zeer snel tempo en je bent hierin volledig afhankelijk van de snelheid waarop jouw thema zich hierop aanpast.

Stel dat een thema stopt met het ontwikkelen van nieuwe updates. Na een tijdje wordt jouw website steeds trager en in de loop van de tijd zal jouw website niet meer online staan. Dit allemaal omdat je afhankelijk bent van het werk van anderen. Een maatwerk website is een relatief duurdere investering, maar in de loop van de tijd pluk je hier zeker de vruchten van. 

WordPress maatwerk

De voordelen van een maatwerk WordPress website

Bij een maatwerk WordPress website wordt zowel het ontwerp als de techniek helemaal op maat voor je gemaakt. Over elke kleur, knop, afbeelding en lettertype wordt goed over nagedacht. Het ontwerp wordt 100% ontworpen speciaal voor jouw bedrijf. Daarnaast wordt de software zodanig professioneel ontwikkelt op basis van jouw behoefte. Je bent niet afhankelijk van de gebreken van een thema. Maar echt ALLES is mogelijk! Een maatwerk website is sneller, beter gecodeerd en wordt een stuk beter aangeschreven door Google. Als klap op de vuurpijl ben je met een maatwerk website een stuk vrijer in het ontwerp. Je kunt bizar mooie elementen maken, animeren en zoveel mogelijk variëren. Op die manier spat jouw website van het scherm en laat je het ontwerp van een thema ver achter je.

Naast al deze voordelen is een maatwerk website ook een stuk veiliger. Bij Thijs-Design werken met een groot aantal veiligheidsmaatregelen waardoor we kunnen garanderen dat onze maatwerk website veiliger zijn dan website op basis van een thema.  

De nadelen van een maatwerk WordPress website

Het enige nadeel van een maatwerk WordPress website is de prijs. Bij Thijs-Design beginnen de maatwerk website vanaf €1400,-. Ook dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de website. 

Samenvatting

Wat is nou echt het verschil tussen maatwerk WordPress website of een thema?
Een maatwerk WordPress website is gegarandeerd een betere website.
Deze is sneller, heeft minder onderhoud en komt hoger in Google, maar dit is niet de goedkoopste optie.
Onze voorkeur is duidelijk, wil je groeien en wil je kwaliteit? Kies voor een maatwerk website. 

Wil je een relatief kleine website zonder al te veel functionaliteiten? Kies dan voor een thema website. 

Heb je na het lezen van dit artikelen nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

Bekijk tarieven